Η μονάδα μας

  δ 1η ηγγηγηΗ Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας βρίσκεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, σε νέο, ανακαινισμένο χώρο, αυτόνομο από τις άλλες κλινικές. Απαρτίζεται από ένα μεγάλο χώρο χωρισμένο σε 4 δωμάτια και δύο τουαλέτες.

Η αίθουσα μεταγγίσεων και αιμοληψιών είναι ένα μεγάλο δωμάτιο που έχει 6 κρεβάτια, 6 πολυθρόνες, 7 καρέκλες και μια τουαλέτα, και εξυπηρετεί τα άτομα που μεταγγίζονται.

Το δεύτερο δωμάτιο ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό και το γραφείο της προϊσταμένης, ενώ το τρίτο δωμάτιο είναι το γραφείο των γιατρών και το εξεταστήριο. Η δεύτερη τουαλέτα ανήκει στο προσωπικό. Επίσης, το τέταρτο δωμάτιο είναι βοηθητικός χώρος και λειτουργεί ως λινοθήκη και αποθηκευτικός χώρος. Το γραφείο του διευθυντή της μονάδας βρίσκεται απέναντι από τη μονάδα στον ίδιο διάδρομο.

Ο Διευθυντής της μονάδας είναι ο κ. Κληρονόμος Βαγγέλης η Α’ Επιμελήτριαείναι  η κ Μαραγκάκη Στέλλα και η Β’ επιμελήτρια είναι η Κυριακάκη Σταυρούλα.

Το νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας απαρτίζεται από την προϊσταμένη κ. Φραγκιαδάκη Ειρήνη, την κ. Ζάγγα Δήμητρα, την κ. Μολουδάκη Μαρία και την Παχυλάκη Μαρία. Οι σχέσεις των πασχόντων με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι πάρα πολύ φιλικές.

Το ωράριο λειτουργίας της μονάδας είναι Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 7 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Επίσης, κάθε Τετάρτη λειτουργεί απογευματινό ιατρείο από τις 3 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. για να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους πάσχοντες.

Συνεργαζόμαστε με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων όπως καρδιολόγους, ενδοκρινολόγους, ΩΡΛ, οφθαλμιάτρους κλπ.

Η μονάδα μας εξυπηρετεί πάσχοντες από 3 νομούς (Ηράκλειο – Λασίθι – Ρέθυμνο) και απαριθμεί πάνω από 100 μόνιμους πάσχοντες και, ενίοτες, κάποιους έκτακτους που έρχονται για διακοπές. Η κάλυψη των αναγκών σε αίμα είναι, ως επι το πλείστον, επαρκής.